Skip to content

Diensten

Beschoeiingen

Een goede beschoeiing beschermt oevers tegen afkalving door golfkrachten, wind en andere invloeden die de stabiliteit van de waterkant in gevaar brengen. Tevens biedt een beschoeiing veel voordelen in uw tuin: het is een mooie afwerking/afrastering, vergroot de oppervlakte en is makkelijk voor het onderhouden van uw tuin.
Beschoeiingen kunnen in verschillende uitvoeringen worden gemaakt, onder andere als damwand of als schotten. 
Een schotten beschoeiing bestaat uit palen met daarachter beschoeiingschotten bevestigd die zijn voorzien van worteldoek. Een schot bestaat uit horizontale geklampte planken van de gewenste hoogte. Langs de bovenkant worden gordingen geplaatst waarin ankers komen om de constructie stabiel te houden. Als afwerking komt er een dekplank.
Bij een damwand beschoeiing worden planken van hardhout in de grond gespoten of getrild. De planken hebben een mes en groef in trapezium vorm. De damwand beschoeiing wordt op dezelfde wijze afgewerkt en geankerd als bij een schotten beschoeiing. Damwand is een sterke vorm van beschoeiing waardoor deze ook gebruikt kan worden voor zwaardere belasting.

Stalen damwand

Een stalen damwand is een grond en/of waterkerende constructie, die bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. Stalen damwand beschermd de oever grondkering tegen afkalven door golfslag, wind en andere invloeden die de stabiliteit van de kant in gevaar brengen. De wand bestaat uit losse elementen die door middel van een grond dicht slot met elkaar zijn verbonden. Stalen damwand wordt geplaatst bij hele zware belasting, tevens is stalen damwand erg duurzaam!

Bruggen

Er bestaan veel verschillende soorten bruggen, dit gaat van een klein bruggetje over uw vijver tot een brug voor grotere afstanden en dragend gewicht. Deze bruggen kunnen op veel verschillende manieren door ons gebouwd worden, hierbij komt onze kennis en vakmanschap kijken. De materialen die worden gebruikt, worden voornamelijk bepaalt door de functie van de brug.

Boothuizen

Een boothuis of botenhuis is een overdekte lig- of opslagplaats voor 1 of meerdere vaartuigen. Het beschermt uw vaartuig tegen regen, zon en wind. Er zijn verschillende mogelijkheden om een botenhuis te bouwen qua grootte, ligging, uiterlijk en luxe. Denk hierbij aan mogelijkheden zoals met of zonder stalen frame en met of zonder elektrische hijsinstallatie. Kortom: een botenhuis bouwen wij geheel naar uw wensen.

Vlonders en steigers

Vlonders en steigers zijn unieke mogelijkheden om van water en tuin tegelijk te genieten. Een vlonder/steiger kan bij de waterkant als aanlegplaats voor boten fungeren en/of als een terras. Een vlonder kan ook op verschillende plaatsen in de tuin geplaatst worden. Een groot voordeel hiervan is dat een vlonder weinig onderhoud nodig heeft. Doordat er worteldoek onder de vlonder geplaatst wordt kan er namelijk geen onkruid tussen groeien. Tevens wordt een vlonder/steiger altijd op een onderframe/fundatie gebouwd waardoor het niet kan verzakken.

Aanlegsteigers

Een aanlegsteiger aan de waterkant biedt uitkomst om uw boot aan te meren. De steiger kan voorzien zijn van een stootrand en afmeerpalen om beschadigingen te voorkomen.

Grondkeringen

Een grondkering is een constructie om hoogteverschillen op te vangen. Een grondkering kan op gewenste hoogte en vorm gemaakt worden.

Aanverwante producten

Meer informatie of interesse?

Neem contact met ons op!